location title athens
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΛ

Γαστρονομία

Η Αθήνα κατέχει πλούσια ιστορία και πολιτισμό ενώ ταυτόχρονα διαθέτει πεντανόστιμη κουζίνα. Τα ελληνικά πιάτα μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο. Η ελληνική γαστρονομία διαθέτει απλότητα και φρεσκάδα, καθώς χρησιμοποιούνται ολόφρεσκα υλικά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην ελληνική κουζίνα είναι το ελαιόλαδο, η ρίγανη, το σκόρδο, οι τομάτες, οι ελιές και η φέτα. Η Αθήνα είναι επίσης ιδιαίτερα γνωστή για τα θαλασσινά της, όπως είναι το ψητό χταπόδι, το καλαμάρι και το τηγανητό ψάρι. Φιλοξενεί πολλά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Το “σουβλάκι”, το οποίο είναι ένα δημοφιλές street food φαγητό, φτιάχνεται με ψητό κρέας, πατάτες διάφορα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, τομάτα και σάλτσα τζατζίκι ή άλλες σως της επιλογής σας. Επιπλέον, ο “μουσακάς” είναι ένα χορταστικό πιάτο που προετοιμάζεται στο φούρνο με στρώσεις μελιτζάνας, τηγανητής κυρίως, πατάτες, τηγανητές κυρίως, και μια κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ που καλύπτει όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανάμεσα σε άλλα δημοφιλή πιάτα ανήκει η σπανακόπιτα (ένα είδος ζύμης με σπανάκι και φέτα), το παστίτσιο (ελληνική εκδοχή των λαζάνια) και το κουλούρι (ένα είδος ψωμιού με σουσάμι). Η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη γεύση και αρώματα. Η Αθήνα φημίζεται επίσης για τους αμπελώνες της όπου γεννήθηκε η διάσημη ρετσίνα. Το κρασί και τα σταφύλια στην Αρχαία Αθήνα αποτελούσαν από τα σημαντικότερα προϊόντα. Μάλιστα οι αττικοί αμφορείς ταξίδευαν το κρασί σε αγγεία και άλλα σκεύη στα πέρατα του κόσμου. Ο ρετινίτης οίνος κατέχει ιστορία 4.000 χρόνων και η μοναδική του γεύση προέρχεται από την τεχνική σφράγισης των αμφορέων με ρετσίνι από πεύκα τους αρχαίους χρόνους ώστε να διατηρείται το χαρακτηριστικό άρωμα. Στους αμπελώνες της Αττικής συνυπάρχουν αρμονικά διαφορετικές ποικιλίες ενώ κυριαρχούν οι λευκές, με ελληνικές ποικιλίες το Σαββατιανό και Ροδίτη. Επιπλέον, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Μοσχάτο, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Φιλέρι, Βηλάνα, Αθήρι, Ρομπόλα, Σαββατιανό.

Αθήνα

Μη Διαθέσιμο Τηλέφωνο