ΕΛ
Tο κοινό μυστικό όσων λατρεύουν τις γνήσιες κρητικές γεύσεις και είναι απαιτητικοί ως προς την ποιότητα του χώρου όπου θα επιλέξουν να τις απολαύσουν, ακούει πλέον στο όνομα «Κουκάτσι». Καθόλου τυχαία, καθώς λειτουργεί πια ως σημείο συνάντησης όσων ξέρουν να εκτιμούν τις αυθεντικές νοστιμιές της κρητικής γης, αλλά και όσων λαχταρούν να τις δοκιμάσουν και να αναβαθμίσουν τις γαστρονομικές τους εμπειρίες. Το μενού περιλαμβάνει ποικιλία παραδοσιακών φαγητών της Κρήτης, που μερικά χρόνια πριν θα έμοιαζε ουτοπικό να απολαύσεις εκεί που χτυπά η «καρδιά» της Αθήνας, στο Κουκάκι. Οι μοναδικές χειροποίητες πίτες, όπως η Σφακιανή με γαλομυζήθρα και τα ορεκτικά όπως οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά, οι τυροκροκέτες με απάκι και οι χοχλιοί μπουρμπουριστοί με παλαιωμένο ξύδι και δενδρολίβανο, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που το Κουκάτσι είναι συνδεδεμένο στο μυαλό όλων με την αυθεντική κουζίνα της Μεγαλόνησου. Το «ταξίδι» ολοκληρώνεται με τα κυρίως πιάτα που θα μπορούσε να έχει ετοιμάσει μια γιαγιά σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, όπως το γαμοπίλαφο, το τσιγαριστό αρνάκι σβησμένο με Μαρουβά, το καπρικό (σιγομαγειρεμένο χοιρινό με αμπελόφυλλα και λεμονόφυλλα) και το κότσι. Όλα αυτά σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις σε έναν χώρο με μοναδική ζεστασιά και ανθρώπους έτοιμους να σε φιλέψουν ό,τι ποθείς: Γιατί ένα μαγαζί που τιμά την κρητική κουζίνα δεν θα μπορούσε να μην τιμά και την κρητική φιλοξενία.