ΕΛ
Αν τύχει να κάνεις μια βόλτα στο Κουκάκι, πέρα από τα σύνορα των γνωστών πεζοδρόμων, θα το δεις. Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου αποτελεί τα τελευταία δύο χρόνια ένα deli restaurant με φιλότεχνη διακόσμηση ενώ η φήμη του διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Ο Γιώργος Γκάτσος, είναι ο άνθρωπος πίσω από τη «Φάμπρικα του Ευφρόσυνου», με σπουδές θεολογίας στη Σερβία (εξ ου και o Άγιος προστάτης των μαγείρων στο όνομα του μαγαζιού), με «μαγειρική μαθητεία» δίπλα σε αγιορείτες μοναχούς και την λιτή φιλοσοφία της αγιορείτικης κουζίνας. Άρχισε από τις σπουδές του ακόμη να ασχολείται με τη μαγειρική, χρησιμοποιώντας την λιτότητα του καϊκιού (καθώς ο πατέρας του ψαράς) για να δημιουργήσει μία γεύση που έχει ψυχή, βάθος και στέρεες ρίζες. Το κρασί, πάλι, αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο για την Φάμπρικα του Ευφρόσυνου. Την λίστα επιμελείται η Αθηνά Τσώλη, οινολόγος με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Περιλαμβάνει διαμαντάκια της μικρής αλλά θαυματουργής ελληνικής οινοπαραγωγής, σε εξαιρετικές τιμές. Ειδικά οι προτάσεις που προέρχονται από αμπελοτόπια που επιβλέπει και δημιουργεί η ίδια και θα τις βρείτε με την ετικέτα ATHIN̕A.
info@fabricaefrosinou.gr